fbpx

Opći uvjeti plaćanja

Sadržaj

Plaćanje kreditnim karticama

MasterCard® i Maestro®, Visa, Discover i Diners jednokratno.

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite Teya Croatia d.o.o. – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Teya je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama, te drugim načinima plaćanja. Teya kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji Teya ima.

Teya koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. Teya kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka. Teya ne daje podatke trećim stranama.

Teya ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi, osim u svrhe izvršenja ugovora, autorizacije i naplate. Teya jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Teya SecurePay sustav osigurava sigurnost i tajnost Vaših kartičnih podataka. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina kao ni zaposlenici prihvatitelja kartica nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Više o uvjetima suradnje, pravilima privatnosti  i ostalim informacijama sustava kojeg koristimo za plaćanja možete potražiti na njihovim web stranicama prateći ovu poveznicu.

Rješavanje reklamacija

Unatoč činjenici da administrator nije odgovoran za kvalitetu usluga koje pružaju korisnici i za bilo kakvu nastalu štetu, može pomoći gostu ili korisniku u rješavanju potencijalnih reklamacija pomoću smjernica i komunikacije s korisnikom.

Omogućujemo korisniku i gostu podnošenje pisanog prigovora za reklamaciju ili povrat novca:

putem telefona na +385 95 38 27 633
putem e-maila na support@bookmeatable.com
ili putem pošte na adresu Book me a table d.o.o.; Starčevićeva 13, Split, Croatia

Na pisani prigovor odgovorit ćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora.


verzija 1.00 od 19.01.2024.

Želiš program za rezervaciju, ali nemaš vremena to namještati?